skip to Main Content
Nieuwsbrief Namasté Foundation

€1000,- Challenge 2014

Namasté Foundation bestaat 5 jaar en dat vieren we graag met jou. We hebben een gesponsorde reis voor twee personen naar Nepal in de aanbieding. Wil jij hem winnen? Schrijf je dan dit weekend nog in voor de €1000 Challenge. Vanaf moederdag 11 mei tot 22 juni strijd je – alleen of in een duo – om deze felbegeerde reis met je eigen actiepagina. Hiermee kun je met een door jou zelf gekozen activiteit binnen 1000 uur (zes weken) €1000 inzamelen voor de moeders en kinderen in Nepal.

 

Impact van 5 jaar Namasté Foundation

We bestaan 5 jaar en dankzij jouw steun hebben we onder meer het volgende bereikt in Nepal:

Women Empowerment Project
Jaarlijks krijgen 50 vrouwen in armoede een kans op een zelfstandige toekomst met opleiding en een microkrediet. Vanuit ons nieuwe Women Empowerment Center in Ghachock leren zij lokale skills, waarmee ze een inkomen kunnen verdienen voor zichzelf en hun kinderen. Bijvoorbeeld naaien, weven of het houden van kleinvee en een moestuin. Ze worden getraind in het runnen van een eigen onderneming en sociale vaardigheden. Na afloop van de trainingsmodule kunnen de vrouwen aanspraak maken op een microkrediet om hun eigen naaiatelier, winkeltje, farm of moestuin te starten. Een aantal van hen vindt betaald werk in ons productiecentum, waar eerlijke en hippe producten voor de Westerse markt geproduceerd worden (binnenkort meer hierover!). We zijn trots op de stappen die deze vrouwen zetten. Uit de vicieuze cirkel van armoede richting een zelfredzame toekomst voor zichzelf en hun kinderen.

Namens de vrouwen in Nepal: bedankt voor je geweldige steun!

 

“These women don’t need charity. What they need is productive work to focus on, work security and a regular income for themselves and their families. Full-employment and self-reliance are key in achieving this.”
– Ela Bhatt over vrouwen in armoede

 

Scholarship Project voor kinderen

Met grote dank aan de Louisa Stichting, particuliere sponsoring en in samenwerking met Wind of Change, gaan ieder jaar gemiddeld 150 kansarme kinderen naar school.

Thank you! From Step by Step Higher Secondary School, Pokhara, Nepal

Namaste Scholarship

 

Namasté Children’s House

Dankzij wereldwijde steun, ook uit Nederland, vonden de afgelopen 10 jaar meer dan 100 extreem kansarme kinderen een liefdevol thuis in Namasté Children’s House in Pokhara Nepal.

 

 

Bedankt voor jouw steun!

Bijzondere dank aan ieder die de afgelopen vijf jaar een bijdrage heeft geleverd aan het duurzaam verbeteren van honderden levens van vrouwen en kinderen in Nepal. Vrijwilligers, donateurs, ambassadeurs, bestuursleden en bedrijven die gratis hun diensten, tijd en expertise investeren. Wij zien het als onze taak om – samen met de lokale organisatie ‘Namaste Community Foundation’ waar wij mee samenwerken – de geïnvesteerde middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten en hiermee een zo groot mogelijke impact te bereiken. Binnenkort publiceren wij hierover ons uitgebreide jaarverslag.

Bedankt! Op naar de volgende 5 jaar!

 

Namaste Foundation

Back To Top