skip to Main Content

Ga de uitdaging aan!

Blog: Een woord van Lisette en Vince, de winnaars van de €1000,- Challenge 2014.

 

Namasté €1000,- challenge – gave manier om in een korte tijd je vol in te zetten voor een mooi doel.

Toen Hilde ons vroeg of we mee wilden doen aan de Namasté €1000,- Challenge, hebben we niet lang getwijfeld. Leuk en uitdagend om in 1000 uur zoveel mogelijk geld voor het Women Empowerment Project te verkrijgen. Hoe? Eigenlijk geen idee. We hadden geen groots plan, maar probeerden elke keer weer iets nieuws te verzinnen van Facebook en verkoop op marktplaats tot boottochtjes in Amsterdam. Wanneer je in je kast, op zolder of schuur kijkt vind je eigenlijk best wel veel spullen waar je niets mee doet en op Marktplaats kun je de gekste dingen verkopen. Hartverwarmend dat we vanuit allerlei mensen gelijk donaties kregen, omdat ze zelf iets met Nepal of het doel hebben, maar vaak ook gewoon omdat ze het zo waardeerden dat wij ons hiervoor in wilden zetten. De barrière om mensen om geld te vragen wordt zoveel kleiner omdat je vanuit je eigen passie praat en er zelf in gelooft en dit ook uitstraalt.

Het enthousiasme en het harde werk van Hilde werkte bijzonder aanstekelijk. Dus ook ‘s avonds moe van werk nog even Facebook bijwerken om je verhaal nogmaals onder de aandacht te brengen, nieuwe ideeën verzinnen en mensen bedanken voor hun bijdrage… en dan vol energie naar bed! Elke dag met spanning kijken of er nieuwe donaties zijn gedaan. En zo volmaakt gelukkig worden als je vanuit een totaal onverwachte hoek weer een donatie en een mooi berichtje krijgt. De boottochtjes leverden ook zulke bijzondere momenten en ontmoetingen op. Normaal mag iedereen gratis mee. Nu boden we de boot, brandstof en kapitein gratis aan en lieten het over aan de gasten wat ze wilden doneren.
Ongeveer €3800 op de teller was het eindresultaat. En als ‘kers op de taart’ wonnen we ook nog de prijs: 2 tickets en verblijf in Nepal – en daarbij de kans om het project met eigen ogen te zien.

Lisette en Vince
Winnaars van de €1000,- Challenge 2015

 

Wil je je inschrijven voor de €1000,- Challenge 2016? Dat kan! Klik hier voor meer informatie en kom in actie voor Namasté Foundation!

Back To Top