skip to Main Content
Namasté Foundation Women Empowerment Project

International Women’s Day

Vandaag woensdag 8 maart 2017 is het International Women’s Day. Een dag waarop de wereld een vuist maakt voor gelijke rechten en kansen voor vrouwen. Gendergelijkheid staat op de agenda, wereldwijd!

In 2015 bereikten 193 landen een akkoord over 17 doelstellingen, de zogenaamde Sustainable Development Goals. Het is het resultaat van de onderhandelingen op de UN Sustainable Development Summit, in New York gepresenteerd onder de naam “Transforming our world: the 2030 Agenda for Sustainable Development”. In 15 jaar tijd moet deze indrukwekkende lijst aan doelstellingen, zoals bijvoorbeeld géén armoede, géén honger, hoogwaardig onderwijs voor iedereen en gendergelijkheid onze wereld hebben getransformeerd tot een voor iedereen leefbare en eerlijke plek.

88a49e02-df65-4888-b2fa-1d1fb9319d62

Met een toegewijd team van vrouwen én mannen in Nepal en Nederland werken we bij Namasté Foundation aan het bereiken van een aantal van deze belangrijke doelen. Stap voor stap, dag voor dag. Op weg naar een wereld zonder armoede, zonder honger en met gelijke kansen en rechten voor iedereen.

Namasté Foundation investeert in opleiding en ondernemerschap voor kansarme vrouwen in Nepal. We bieden hen een training en een kleine lening. Hiermee krijgen ze de mogelijkheid om op eigen kracht een toekomst voor zichzelf, hun kinderen en de gemeenschap op te bouwen.

Iedere dag internationale vrouwendag (én mannendag), van Nederland tot Nepal en terug. Doe je met ons mee? #BeBoldforChange #IWD2017 #NamastéFoundation

Back To Top