skip to Main Content

In gesprek met Manica

Manica is 19 jaar en één van de 215 vrouwen die de afgelopen jaren deelnam aan het Women Empowerment Project. Voordat ze zich had aangemeld voor de naaitraining in 2018, werkte ze op het land. Het zaaien en oogsten in de felle zon was fysiek erg zwaar werk en bovendien seizoensafhankelijk. Tot haar grote blijdschap werd ze geselecteerd voor de training, die ze succesvol volbracht. Met een microlening opende ze haar eigen naai-atelier.

“Ik was zo blij mijn eigen onderneming te runnen. Een droom ging in vervulling.”

Manica vertelt ons “Ik was zo blij mijn eigen onderneming te runnen. En toen even later mijn dochter geboren werd, kon ik vanuit huis doorwerken als ze lag te slapen. Een droom ging in vervulling.” Toen sloeg begin 2020 de pandemie toe. Nepal ging in een zware lockdown voor negen maanden.  Alles ging dicht, iedereen moest thuisblijven. “Ik liep tegen zoveel problemen aan. Ik had geen geld om eten te kopen. Mijn dochter en ik werden beide ziek en we konden in het bergdorp waar we wonen geen medische hulp krijgen. De bus naar de stad reed niet tijdens de lockdown, dus ik liep voor een dag met mijn dochter op mijn rug naar het ziekenhuis in de stad.”

De bus naar de stad reed niet tijdens de lockdown, dus toen mijn dochter en ik ziek werden liep ik voor een dag met mijn dochter op mijn rug naar het ziekenhuis in de stad.

Tijdens de lockdown ontving Manica noodhulp van Namasté Foundation. “De voedselpakketten hielpen mij en mijn dochter deze moeilijke tijd te overleven”. Nu kan ze niet wachten om haar naai-atelier te heropenen. Namasté Foundation helpt haar ‘back to business’, door het aanbieden van refreshment trainings en financiële support. Op dit moment navigeren we door de nieuwe realiteit van een dreigende tweede corona golf in Nepal en zijn we in afwachting van een mogelijke nieuwe periode van lockdown. 

 

We laten Manica en haar dochter uiteraard niet in de steek. Dankzij jullie gulle steun aan de Back to Business actie, zijn wij in staat om haar en nog honderden andere moeders en kinderen te ondersteunen in deze zware tijd. Veel dank daarvoor!

De noodhulp vanuit Namasté Foundation hielp ons overleven, daar zijn we erg dankbaar voor.

Samen houden we vol en maken we stappen naar een nieuwe, onafhankelijke en coronavrije horizon.

Back To Top