skip to Main Content

Een update uit Nepal

Het Women Empowerment Center in Nepal is inmiddels een half jaar gesloten voor de gebruikelijke vaardigheidstrainingen. Eind maart van dit jaar werd een zeer strenge Covid-19 lockdown van kracht. Deze had effect; het aantal Corona besmettingen en sterfgevallen bleef relatief beperkt (cijfers vandaag: 38.561 besmettingen en 221 doden). Eind juli kwam een einde aan deze lange lockdown van vier maanden. Mensen mochten weer naar buiten. Maar helaas neemt het aantal besmettingen nu weer verontrustend toe. Naast de zuidelijke grensstreek met India, lijken nu ook de grote steden Kathmandu en Pokhara brandhaarden te worden. Nepal zit wederom op slot.

Tijdens de lockdown is het onmogelijk voor de vrouwen om te werken. Wij verstrekken hen dan ook naar behoefte voedselpakketten en dagelijkse benodigdheden. Deze kunnen op gezette tijden worden afgehaald in het centrum. Ook krijgen zij voorlichting over hygiene- en voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het corona virus te voorkomen.

Wil jij ook helpen?

Samen met jullie helpen we alle 205 vrouwen uit het project door deze crisis heen. Zodra de lockdown weer wordt versoepeld, bieden we hen de benodigde steun om hun onderneming weer op te starten. Ook zullen we tegen die tijd de trainingen hervatten.

Wil jij de vrouwen in Nepal ook helpen? Dat kan met een gift van €25 voor een crisis-hulppakket met voedsel, zeep en andere eerste levensbehoeften.

 

Baby nieuws

Gelukkig is er ook goed nieuws! We hebben er een klein lief Namasté familielid bij. Onze projectmanager Alisha Malla – de mensen onder jullie die het project hebben bezocht kennen haar – heeft een meisje gekregen. Anaisha. We zijn dolgelukkig voor Alisha en wensen haar en haar man alle geluk van de wereld met Anaisha.

 

Reizen naar Nepal

In oktober / november 2020 stonden weer twee Namasté reizen gepland. Helaas kunnen deze vanwege de reisrestricties rondom Covid-19 (definitief) niet doorgaan. Vooralsnog worden deze met een jaar uitgesteld naar oktober / november 2021. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan voor de reisupdates of kijk voor meer informatie op de website van Namasté Foundation.


Mede namens de vrouwen en kinderen in Nepal:
bedankt voor je steun en blijf gezond
!

Hilde Bleijswijk

Back To Top