skip to Main Content

Wederopbouw Nepal

Een kleine twee weken na de aardbeving hebben de noodhulp organisaties eerste hulp kunnen verlenen aan de slachtoffers in Nepal. Met jullie geweldige steun heeft Giro 555 meer dan € 13.000.000,- opgebracht. Geweldig! Ook lokale initiatieven organiseerden zich en wisten de afgelegen gebieden het eerste te bereiken om noodpakketten uit te delen.
8 miljoen mensen zijn getroffen. Naar schatting hebben 10.000 mensen de aardbeving niet overleefd en zijn er meer dan 16.000 gewond geraakt. Naast Kathmandu zijn vooral de dorpen rond het epicentrum zwaar getroffen. 90% van de mensen daar is dakloos en wordt nu opgevangen in tentenkampen. Met het naderende regenseizoen ligt daar nog een grote uitdaging te wachten.

De Nepalese overheid heeft verklaard dat de noodsituatie nu voorbij is. Het dagelijks leven in de steden en de minder getroffen gebieden wordt weer opgepakt. De fase van wederopbouw zal echter lang zijn – men schat 5 tot 10 jaar – en de omvang van de neveneffecten van de ramp nog onbekend. Om een voorbeeld te geven, de anders drukke toeristische straten in Kathmandu en Pokhara zijn compleet verlaten. Een ramp na een ramp voor een land dat voor een groot deel afhankelijk is van toerisme.

Namasté Foundation is zich aan het beraden over het bieden van duurzame steun in de wederopbouwfase. Vandaag, 8 mei, bezoekt oprichter Hilde Bleijswijk Nepal om haar steun te betuigen aan de getroffenen en de eerste hulpverleners. Zij zal de situatie in kaart brengen en bekijken waar de middelen en expertise van Namasté Foundation het meest effectief tot hun recht komen. In de volgende nieuwsbrief zal zij hier concreet over kunnen berichten.

Wil je bijdragen aan de duurzame wederopbouw van Nepal? Met een vaste maandelijkse bijdrage via www.namastefoundation.nl/doneer bouwen we samen aan een nieuw en stevig fundament.

We willen jullie ontzettend bedanken voor alle getoonde medeleven tijdens de ramp. De wereld kwam samen voor Nepal. Met een zware taak nog in het vooruitzicht, hopen wij dat Nepal niet snel weer wordt vergeten.Namasté Team

Back To Top